V torek, 7. februarja, smo na Osnovni šoli Bakovci proslavili praznik kulture, ob katerem smo se še posebej spomnili našega velikega poeta Franceta Prešerna ter drugih pomembnih ustvarjalcev na področju kulture.

Slovesnost smo pričeli s slovensko himno, Prešernovo Zdravljico, ki nas je opomnila na pomen vrednost, kot so strpnost, enotnost, ljubezen do domovine in prijateljstvo.

Po uvodnem nagovoru so nas v čarobni svet kulture popeljali naši učenci vseh razredov z deklamacijami, petjem, dramatizacijo, recitalom avtorskih pesmi in krajših proznih besedil, na odru pa so zaplesali tudi Prešernova Urška, povodni mož ter meščani, v vlogi katerih so zaplesali in recitirali naši osmo- in devetošolci. Po poteh lepih misli, besed in pesmi sta nas popeljala Leila in Teo. Podelili smo tudi priznanje letošnji najzvestejši bralki Anemari. Za konec smo se posladkali s figami, ki so jih razdelili naši prvošolci.

Naši učenci so na prireditvi pokazali, da jim ni vseeno za našo kulturo, za slovenski jezik ter vrednote, ki se jih odrasli trudimo prenašati na njih. Pokazali so, da imajo radi literaturo, so ustvarjalni in veliko obetajo.

Zahvaljujemo se vsem učencem in učiteljem mentorjem za soustvarjanje bogatega kulturnega programa ter vsem staršem in vsem navzočim, ki so se skupaj z nami poklonili prazniku kulture.

učiteljica Nuša Grah

[Not a valid template]

Objava prireditve na spletnem portalu Pomurec.com