Danes sta našo šolo obiskala policijski in vojaški veteran, ki sta bila osebno udeležena v desetdnevni osamosvojitveni vojni za Slovenijo.

Tako sta nas obiskala predsednik PVD Sever za Pomurje, g. Drago Ribaš in g. Marjan Recek, član  Zveze veteranov vojne za Slovenijo.

Predsednik PVD Sever za Pomurje, g. Drago Ribaš, je v prvem delu predavanja učencem predstavil zgodovinske dogodke, da so lahko učenci povezali preteklost s sedanjostjo. Nakazal je tudi ključne probleme in dogajanja, ki so močno vplivala na odločitev Slovencev, da smo se odločili za samostojno državo, kar je sprožilo tudi vojno na našem ozemlju.

V drugem delu je član Zveze veteranov vojne za Slovenijo, g. Marjan Recek, učencem z zanimivimi razlagami resničnih dogodkov med desetdnevno vojno predstavil vse, kar se je dogajalo leta 1991 na našem ozemlju.

Predavanje je bilo zelo zanimivo in poučno, predvsem pa pomembno za razumevanje našim učencem, kajti učna snov v 9. razredu zajema tudi vsebine o razpadu nekdanje Jugoslavije in o osamosvojitvi Slovenije.

Takšne oblike sodelovanja z društvi bomo razvijali še naprej, kajti ni boljšega predavatelja od tistega, ki je vse, kar govori in opisuje, tudi doživel.

                                                                                                                             Melita Potočnik