Leta 1987 je zaživel festival pripovedne umetnosti v Avstriji in z leti   pridobil posebno mesto širom Evrope. Ustanovil ga je avstrijski pravljičar in pripovedovalec Folke Tegetthoff.

V nedeljo, 26.5.2024, smo se v okviru dela z nadarjenimi učenci udeležili prireditve Fest der Fantasie v Bad Radkersburgu (Avstriji).  Dogodek, ki je namenjen celi družini, že vrsto let tradicionalno prireja ustanovitelj zadnji teden v mesecu maju. V polno zasedeni dvorani smo prisluhnili pravljicam, glasbenim točkam, se čudili akrobatski predstavitvi, se potopili v zgodbo japonskega pantomima in se najbolj veselili igre z milnimi balončki.

Naša učenca Zala Brenholc (5.a) in Aljaž Rogan (8.a) sta sodelovala pri nagradni igri in s pravilnim odgovorom osvojila knjižno nagrado največjega avstrijskega pravljičarja Folke Tegetthoffa »Einfach fabelhaft!«.

Naj omenim, da smo se potopili v raznoliki svet zgodbic, ki jih sicer nikjer drugje ne slišiš, vidiš ali doživiš. Z lepimi vtisi smo se vrnili domov in že pridno listamo v novi knjigi.

 Alles Märchen!

Alenka Kolenko, mentorica