Učenci, ki so vključeni k obveznemu izbirnemu predmetu Filmska vzgoja, so v ponedeljek, 11. 3. 2024, obiskali lokalno televizijsko hišo TV AS, kjer so spoznali osnove snemanja in urejanja televizijskih prispevkov. Tudi sami so se preizkusili v vlogi novinarjev in snemalcev. Tako so pridobili še eno dragoceno izkušnjo.
»11. 3. smo se s filmskim krožkom opravili v snemalni studio AS. Tam nam je zelo prijazno osebje predstavilo poklic snemalca in novinarja. Preizkusili smo se tudi v intervjuju in ugotovili, da to ni tako lahko, kot izgleda. To je bila zelo dobra izkušnja, saj smo se naučili veliko novega.« (Davor Pomper, 8. a)
»Obisk v televizijskem studiu AS je bil zelo zanimiv, saj smo spoznali poklic montažerja, snemalca in novinarja. Na koncu smo tudi sami preizkusili intervju med sabo. Imeli smo se lepo.« (Aljaž Rogan, 8. a)
»Z ekipo filmske vzgoje smo se z učiteljico Nušo Grah odpravili na TV AS, kjer so nam predstavili, kakšne posnetke snemajo in kako jih montirajo. Ogledali smo si tudi dva snemalna studia, enega večjega in enega manjšega. Lahko smo se preizkusili v snemanju, nato pa smo se odpravili domov.« (Mišel Meolic Križanič, 8. a)
»Pri izbirnem predmetu Filmska vzgoja smo šli na televizijo AS. Tam smo videli, kako snemajo oddaje, intervjuje, prispevke, kako vse to zmontirajo in dajo na televizijo. Tudi sami smo poskusili snemati. Zelo mi je bilo všeč snemanje, ker je zanimivo, zabavno; zvok sem slišal prek slušalke.« (Patrik Kuzma, 8. a)
»Gledali smo, kako snemajo, zelo mi je bilo všeč, ko sem bil napovedovalec. Bilo je tudi kul, ko smo izvedeli, kaj vse v snemalnem studiu počnejo. Naučili smo se, kako uporabljajo kamere in kadre, kar mi je bilo še posebej všeč.« (Nejc Gregor, 8. a)

Nuša Grah, mentorica