Učenci se na šoli  vključujejo v  dejavnosti na različnih področjih. Le tako se lahko preizkusijo v pridobivanju novih veščin in urjenju spretnosti. Pridobljena znanja in izkušnje z veseljem delijo z nami in izven šole.

Društvo Kelih že vrsto let organizira  v Križevcih pri Ljutomeru dneve prleške kulinarike in državno ocenjevanje prleške gibanice. Državna komisija pod vodstvom Tomaža Vozlja, predsednika Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, podeli udeležencem priznanja in certifikate. Komisija je ocenila 46 prleških gibanic.

Tudi naša  učenca Lara Bojnec (9.a) in Patrik Kuzma (8.a) sta stopila v pekovske čevlje ter sprejela izziv peke prleške gibanice. Izdelek sta spekla v okroglem lončenem pekaču in ga dostavila v petek, 7.6.2024, na ocenjevanje. S skrbnim delom in natančnim pristopom sta zadostila strogim kriterijem kakovosti po Pravilniku o ocenjevanju kakovosti prleške gibanice. V kategoriji osnovne šole sta oba prejela SREBRNO priznanje in se uvrstila po točkah Lara na 2. mesto in Patrik na 3. mesto. Priznanje sta prejela izpod rok predsednika komisije, Tomaža Vozlja.

Učencema iskreno čestitamo za dosežen uspeh.

Alenka Kolenko, mentorica