Petek, 15. 11. 2024,  je za razredno stopnjo bil naravoslovni dan; ob tednu Dneva slovenske hrani, ki traja od 11. ter do 17. novembra smo obeležili tradicionalni slovenski zajtrk.

Letošnji slogan se glasi »Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!«.

Zajtrk je sestavljen iz mleka, masla, kruha, medu in jabolk ali drugega svežega ali suhega sadja brez dodanega sladkorja. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk nas spomni, da je hrana, ki so jo pridelali in pripravili ljudje na naših kmetijah, v kmetijskih in živilskih podjetjih in zadrugah, bolj sveža in okusnejša. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili gospodu Francu Srešu za ves podarjeni med.

Petkov dan je potekal tako, da smo se najprej zbrali in skupaj opravili zajtrk. Nato so učenci razredne stopnje nadaljevali v naravoslovni dan, kjer so se pogovarjali o zdravi prehrani ter imeli različne delavnice; v 1. razredu so izdelali plakat o sadju in zelenjavi, v 2. razredu so prav tako izdelali plakat o sadju in zelenjavi ter naredili sadno solato, v 3. razredu so spoznali kako pridemo od zemlje do žemlje (peka žemljic), v 4. razredu so spoznali delovanje srčnega utripa ter izdelali zdrav jedilnik, v 5. razredu pa je zadišalo po medu in cimetu, saj so se lotili peke medenjakov. Vsi so bili pridni kot čebele. Učenci predmetne stopnje so po zajtrku nadaljevali pouk.

Učenci so neizmerno uživali pri svojem delu, veliko so znali povedati in dan je minil zelo hitro.

zapisala učiteljica Tjaša Lebar